БГНЕС Като част от партията на Слави Трифонов ние искаме една от

...
БГНЕС
Като част от партията на Слави Трифонов ние искаме една от
Коментари Харесай

От партията на Слави Трифонов казаха, че България няма нужда от АЕЦ Белене

 БГНЕС " Като част от партията на Слави Трифонов ние желаеме една от модерните европейски трендове на изместване на производството на електрическа енергия по-близко до потребителя “, сподели в " Преди всички “ Иван Хиновски, някогашен ръководител на Българския енергиен и минен конгрес, в този момент енергиен специалист към партия " ИТН “.

" Тоест този модел – да бъдат създадени доста децентрализирани производства на електрическа енергия и топлоенергия. Да бъдат завършени енергийни общности, в които да се обменя остатък на фотоволтаични производства – т.е. да се получи едно равнене на централно произвеждане електрическа енергия с разпределено, да се получи този баланс “, разясни още Хиновски.

По думите му до две-три години огромните въглищни централи, а тя е една – Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 “, ще изпадне от пазара заради високата цена на електрическата енергия от нея. Тя би трябвало да бъде сменена със зелени производства след 5 години. Според него тези въглищни модули би трябвало да бъдат сменени с парогазови.

Според Иван Хиновски е неуместно да имаме 4 нуклеарни блока дори след 10 години:

" Моята персонална идея, а и на моите сътрудници, е, че ние нямаме потребност от АЕЦ " Белене ", това е съкрушен план, а най-хубавият план е да има 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй ", като продължение на 5 и 6 блок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР